Ana Sayfa Muhasebe Şirketler farklı illerdeki SGK dosyalarına ait bildirimleri aynı MuhSgk beyannamesinde mi bildirmelidir?

    Şirketler farklı illerdeki SGK dosyalarına ait bildirimleri aynı MuhSgk beyannamesinde mi bildirmelidir?

    632
    0

    Merkezi İstanbul’da bulunan A.Ş firmamızın Kastamonu ilçesinde bulunan taşınmazında bekçi istihdamı var. Kastamonu SGK da işyeri açılışı yapılmıştı. İstanbul personeli için verdiğim MUHSGK da bu personeli de bildirebilir miyim?

    Merkez ve şube aynı MUHSGK da bildirilmelidir.

    Mersin ilinde HES lisansı almış olan firmamız santralinin yapımına başlamıştır.

    Fakat firmamız bu inşaatı başka bir firmaya yaptırmaktadır. Santrali bize hazır bir şekilde teslim edecekler. Bizde santralinin işletilmesini sağlayacağız.

    İnşaatın yapımını denetlemek ve gözlemlemek için firmamızın yetkilileri inşaat mühendisi çalıştırmak istiyor. Bu durumda mersin ili ilgili adrese sgk dosyasını kendi adımıza mı açtırmamız gerekiyor.?

    Yüklenici firmanın açmış olduğu sgk dosyasına alt işveren mi olarak göstermek mantıklı?

    Asıl işveren:

    Sizin firmanız Taşeron: İş alan firma Alt işveren sizin altınızda sgk dosyası açmıştır. Asıl işveren tarafından görevlendirilen işçilerin işgörmek amacıyla görevlendirdiği mühendislerin Alt işverenin yapmayı üstlendiği iş için sigortalı çalışması, İşin alt işverenin işyerinde yürütülmesi, sebebiyle alt işveren dosyasında ya da aasıl işverene bağlı 04 koduyla yeni bir alt işveren dosyası açılarak bildirilebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşsizlik maaşı alabilmenin şartları nelerdir?
    Sonraki İçerikDerneklerin Yardım Toplama Prosedürü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz