Ana Sayfa Ekonomi Türkiye İş Bankası, deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme...

    Türkiye İş Bankası, deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme kararı aldı. Ayrıca 2 Milyar 750 Milyon TL’lik nakdi ve ayni yardım yapacağını açıkladı

    221
    0

    Türkiye İş Bankası, deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme kararı alırken, AFAD’a 1 milyar lira bağış yapacağını, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira destek vereceğini duyurdu.

    Şirketler, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, AFAD‘a bölge için nakdi yardım yapmayı sürdürüyor.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine Türkiye’nin önde gelen şirketleri de katıldı.

    Şirketler, arama-kurtarma başta olmak üzere, gıda, barınma, tekstil, iletişim, iş makinesi, sağlık ekipmanı ve akaryakıt tedariki gibi başlıklarda yaptıkları ayni yardımların yanı sıra nakdi desteklerle de depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu.

    Şirketlerin oluşabilecek ihtiyaçlar için yaptıkları yardımlara her gün yenileri eklenirken, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) başta olmak üzere STK’ler aracılığıyla yapılan bağışlar da gün geçtikçe artıyor.

     

    TÜRKİYE İŞ BANKASI’NDAN AFAD’A 1 MİLYAR LİRA BAĞIŞ

    Bu çerçevede Türkiye İş Bankası, deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme kararı alırken, AFAD’a 1 milyar lira bağış yapacağını, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira destek vereceğini duyurdu.

    İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, 55 milyon TL tutarında bağış yapılmasına karar verdiğini bildirdi.

    Anadolu Sigorta, AFAD’a 10 milyon TL tutarında bağış yapılmasına karar verdiğini, yine Anadolu Hayat Emeklilik AŞ de AFAD üzerinden 10 milyon TL tutarında bağış yapacağını açıkladı.

     

    TSKB’DEN 55 MİLYON TL BAĞIŞ

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesine 55 milyon TL bağış yapılmasına karar verdi.

    Selçuk Ecza Deposu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle AFAD’a 10 milyon TL nakdi bağışta bulunacağını, T3 Vakfı afet bölgelerindeki yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla 10 milyon TL’lik nakdi yardım yapacağını, Rus petrol şirketi Lukoil yine 10 milyon liralık nakdi bağışı AFAD üzerinden bölgeye göndereceğini açıkladı.

     

    BAYKAR’DAN AFAD’A 550 MİLYON LİRA, CENGİZ HOLDİNG’DEN 400 MİLYON LİRA BAĞIŞ

    “Asrın felaketi” dolayısıyla AFAD’a daha önce de Baykar 550 milyon lira, Cengiz Holding 400 milyon lira, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve TMSF yönetimindeki şirketler de 102 milyon lira, Samsung 1,5 milyon dolar, Akfen Holding 10 milyon lira ve Borusan Grubu da ilk etapta AFAD’a 10 milyon liralık bağış yaptığını açıklamıştı.

    Bu arada, AFAD koordinasyonuyla başlatılan Deprem Yardımlaşma Seferberliği de yoğun destekle sürüyor.


    Kaynak: istanbulticaretgazetesi.com
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternet haber sitelerinde resmi ilanların bir kutu alanda bir günlük yayım ücretine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı
    Sonraki İçerikKahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz