Ana Sayfa Vergi Şirketin vergi ve sgk borçlarından dolayı şirket ortaklarının eşlerine ait mal varlıklarına...

Şirketin vergi ve sgk borçlarından dolayı şirket ortaklarının eşlerine ait mal varlıklarına haciz işlemi uygulanabilinir mi?

Şirketin vergi ve sgk borçlarından dolayı şirket ortaklarının eşlerine ait mal varlıklarına haciz işlemi uygulanabilinir mi?

1232
0

Tek ortaklı bir limited şirketinin SGK’ya borcu bulunmaktadır. Sigorta adli işleme başlaması halinde şirket sahibi şirketine ortak ve ilgisi olmayan eşinin aracına hacız uygulayabilir mi?

Eşler arasındaki “yasal mal rejimi” ilkesi olsun veyahut “edinilmiş mallara katılma rejimi” olsun her iki rejime göre de amme alacağı yönünden ortada herhangi bir muvazaa söz konusu değilse eşlerden birinin vergi ve sgk borcu dolayısıyla diğerinin mal varlığına haciz konulması mümkün bulunmamaktadır.

Kendi adına vergi kaydı olan ve bu süreçte vergi borcu olan bir kişi şimdi bir şirket kurabilir mi? Geçmiş dönemdeki borçlarından dolayı maliye şirketin hesaplarına haciz işlemi uygulayabilir mi?

TTK bakımından amme borçları şirket kurulmasına engelleyici unsur olmamaktadır. Ancak daha sonra ilgili kamu kurum ve kuruluşları amme alacağının tahsili düzenlemeleri çerçevesinde borçlunun diğer şirketlere olan bağları dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacakları değerlendirilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAdalet Bakanlığı: Arabuluculukta %70 Başarı Sağlandı
Sonraki İçerikAktifte kayıtlı bulunan taşınmazın leasing şirketine satışı, kiralanması ve geri alınmasında KDV ve Kurumlar Vergisi uygulaması hk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz