Ana Sayfa SGK Şirketimizde istihdam edeceğimiz yabancı uyruklu personel için hangi kuruma başvuru yapmalıyız?

Şirketimizde istihdam edeceğimiz yabancı uyruklu personel için hangi kuruma başvuru yapmalıyız?

833
0

Firmamız çalışma izni bulunan Tacikistan ve Özbekistan uyruklu yabancı uyruklu personel çalıştıracaktır. Söz konusu kişilerin SGK giriş bildirgesi 5510 sayılı kanuna göre T.C. uyruklu personel girişleri ile aynı şekilde aynı sigorta kollarına tabi olarak mı olmalı yoksa farklılık arz eden durumlar var mıdır?

Ayrıca bu yabancı uyruklu kişiler için %5 indirimi olmak üzere diğer SGK teşvikleri de uygulanabilir mi?

 

Türkiye’de çalışmak için başvuruda bulunan Özbekistan ve Tacikistan vatandaşları, diğer yabancı ülke vatandaşları gibi, 6735 sayılı Kanun’a tabi olup, son şekli verilen söz konusu Kanun 13.08.2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanuna göre, Türkiye’de yabancılara çalışma izni vermeye yetkili merci Çalışma Bakanlığıdır. Çalışma izni Çalışma Bakanlığının sitesinden online başvuru ile yapılmaktadır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yabancı Çalışma İzin Harçları Nasıl ve Nereye Ödenir?

 

 

Yabancı Çalışma İzni İçin Gerekli Dilekçe ve Formlar Nelerdir?

 

 

Yabancı Çalışma İzni Alarak İş Kanununa Tabi Çalışacaklar Dikkat!!!

 

 

 

 

Önceki İçerikAlmanya Rekabet Kurumu’ndan Facebook’a Kişisel Veri Sınırlaması
Sonraki İçerikİTO’dan İstanbul enflasyonu açıklaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz