Ana Sayfa Muhasebe Şirketimin vadesi gelmemiş kredi ödemesi bulunmaktadır. Şirketimin borcu varken kapanışını yapabilir miyim?

Şirketimin vadesi gelmemiş kredi ödemesi bulunmaktadır. Şirketimin borcu varken kapanışını yapabilir miyim?

642
0

Şirketimin vadesi gelmemiş kredi ödemesi bulunmaktadır. Şirketimin borcu varken kapanışını yapabilir miyim?

Şirketimin vadesi gelmeyen kredi ödemesi var. Şirketimi kapatmak istiyorum. Kredi varken şirketi kapatabilir miyim? Eğer kapatırsam banka kalan borç tutarının tamamını isteme hakkı var mı?

Şirketin kapanışı tasfiye sürecinin sonlanması ile mümkün olabileceği gibi tasfiye sonu bilançolarında borç ve alacağın olmaması gerekmektedir. Aksi halde kanundaki tasfiye sürecine aykırı genel kurul kararı olur ki buda her zaman iptali mümkün olabilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirketin tasfiyesi mi yoksa birleşme yoluyla devir işlemi mi daha kısa zamanda yapılabilir?

Tasfiye sürecinde muhasebe hesapları kapanışı yapılır mı?

Şirketlerin tasfiye süreci işlemleri nelerdir?

 

 

Önceki İçerikYönetim kurulu şirket ana sözleşmesinde yazılı kararlar oy birliği ile alınır ifadesine istinaden çoğunluk oy oluştuğunda karar alıp, yürürlüğe alabilir mi?
Sonraki İçerike-Fatura oluştururken sıra atlaması durumunda ne yapabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz