Ana Sayfa Muhasebe Şirket personeli için kiralamış olduğu konuta ait ödemenin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

Şirket personeli için kiralamış olduğu konuta ait ödemenin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

2255
0

Şirket personeli için kiralamış olduğu konut kirasını gider yazılması mümkün mü?

Muhasebe kaydını nasıl yapabilirim?

Şirket personeline kiralanan konut için ödenen kira tutarının brüt tutarı işçinin maaşına eklenerek bordro üzerinden vergilendirilir. (Ayni ücret ödemesi)

Sene sonunda 340 Hesaplara Virman yapılan tutarlar mutabakatlarda firmalarda gözükmediğinden kapatma durumunda nasıl bir işlem yapılacaktır. Tutarlar çok büyük değildir? Diğer Olağandışı Gelir Kar 679 Hesap haricinde Kullanılacak bir hesap var mıdır?

340 hesap oluşturulurken alt hesap olarak firmalar tanımlanması gerekir.

Satış faturalarımızı keserken fatura A kişisi nihai tüketici adına düzenlenmektedir. Fakat faturanın ödemesini banka yoluyla yapılırken ödemeyi B kişisi yapıyor.

Bizde 120 Cari hesap açarken hesabın ismini A-B(ikisinin ismini yan yana yazarak) açıyoruz.

Yevmiye defterimize 120 hesap, parayı gönderen kişinin ismi yani B kişisi de gelmiş oluyor.

Bu durum doğru mudur?

Böyle bir işlem olmaz. 120 hesapta açılacak alt hesap da borçlunun ismi olur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİtalya’da tüketici güven endeksi Ocak 2020’de arttı
Sonraki İçerikAB’de kişi başına reel tüketim %0,4 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz