Ana Sayfa Vergi Şirket ortaklarının şahsi harcamaları gider olarak kayıtlara alınabilinir mi?

Şirket ortaklarının şahsi harcamaları gider olarak kayıtlara alınabilinir mi?

1429
0

Şirket ortağının misafirleriyle içtiği içkileri, şahsına aldığı kıyafetleri, şahsına ait cep telefonu faturasını ve şirketin üstüne olmayan şahsi evinin aidatlarını gider olarak yazabilir miyiz?

Şirket ile sorduğunuz sorudaki harcamaların hiçbiri gider yazılmaz.

Şirketimizin şubesi bir otelden üç yıllığına plaj kiralamak suretiyle bu plajı işletmektedir. Plaj kumunun doğal nedenlerle (gel git) yok olması sonucu yılda iki defa plaj kumu alınmaktadır. Söz konusu plaj için alınan kumun sabit kıymet olarak mı, özel maliyet olarak mı yoksa gider olarak mı kayıtlara alınması gerektiği hususunda bilgi verebilir misiniz?

Satın alınan kum gider olarak kayıtlara alınmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Adi ortaklıklarda bir ortak tek başına ticari faaliyete devam edebilir mi?

Şirket ortakları şahsi harcamalarını şirkette gider olarak yazabilir mi?

Şirket ortaklarının şirketten aldığı borçlar hangi hesapta takip edilmelidir?

Önceki İçerikKemik kaybı yaşayan hastalar için 3 boyutlu yazıcı teknolojisi üretildi
Sonraki İçerikE-deftere tabi olan firmaların sermaye artış raporunda hangi bilgiler yazılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz