Ana Sayfa Mevzuat Şirket ortaklarına ait araçların şirkete kiralanması durumunda muhtasar beyannamede hangi kodda bildirimi...

Şirket ortaklarına ait araçların şirkete kiralanması durumunda muhtasar beyannamede hangi kodda bildirimi yapılacaktır?

Şirket ortaklarına ait araçların şirkete kiralanması durumunda muhtasar beyannamede hangi kodda bildirimi yapılacaktır?

602
0

2 Ortaklı Limited şirkette, şirket ortakları şahsi araçlarını şirket işlerinde kullanmak üzere sözleşme karşılığı piyasa rayiç bedelleri üzerinden kiraladılar. Damga Vergisi beyanı yapıldı. Stopaj hesaplanıp Muhtasarda beyan edilecek. KDV tevkifatına 2 nolu beyanla ayrıca gerçekleştirilecek. Yapılan işlem kiralama olduğu için muhtasarda hangi kodda bildirilecektir?

 

Muhtasarda 041 kod ile gösterilmesi gerekmektedir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSendika tazminatına ilişkin ödenen ücretler muhtasar beyannamede hangi kodda gösterilmelidir?
Sonraki İçerikMüteahhitlerin kentsel dönüşüm kapsamına arsa sahiplerine yapmış olduğu kira yardımları için stopaj hesaplanmalı mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz