Ana Sayfa SGK Şirket ortakları kendi şirketlerinde sigortalı olabilir mi?

Şirket ortakları kendi şirketlerinde sigortalı olabilir mi?

994
0

A.Ş yönetim kurulu üyesi olan şirket ortağının yönetim kurulu üyeliği son erdi. Şirkette sadece ortak statüsü var. Normalde A.Ş’lerde yönetim kurulu üyesi olmayan ortakları ortağı olduğu kendi şirketinden SGK’lı olması gerekiyor. Fakat yönetim kurulu üyeliği sona eren şirket ortağını AGK girişini yapamıyorum. SGK girişte şöyle bir uyarı veriyor. ”Şirket ortakları kendi şirketinden SGK girişi yapılamaz” diye. Ne yapmamız gerekiyor?

SGK’nın uyarısı doğru 5510 SY kanun sigortalılık hallerinin çakışması başlığındaki maddede açıkça kişilerin ortağı bulundukları işyerinde SGK 4a’lı bildirilemezler hükmü bulunmaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’de meydana gelen en büyük depremler
Sonraki İçerikYabancı işçi hastalanırsa veya iş kazası geçirirse yapılması gereken işlemler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz