Ana Sayfa Muhasebe Şirket ortakları hak ve yetkilere ilişkin ana sözleşmeye kısıtlayıcı hükümler koyabilir mi?

Şirket ortakları hak ve yetkilere ilişkin ana sözleşmeye kısıtlayıcı hükümler koyabilir mi?

831
0

Limited şirket küçük ortağı, büyük ortağa karşı TTK ya göre kendini ihlal ve hileli durumlar için önleyici nasıl güvenceye alabilir? Ortaklar kurulunda karar alınabilir mi? İş bittikten sonra mahkeme açılmasına gerek kalmadan önleyici nasıl bir işlem yapabiliriz?

Kanuna aykırı olmayacak şekilde esas mukavelede hükümlere yer verilebilir, örneğin toplantı ve karar nisaplarında tüm ortakların katılımları ve olumlu oyu ile kararların alınması gibi, bu kararlarda neler olacağı açık bir şekilde belirtilebilir, genel olarak tüm kararlar olabilir engel bir husus yoktur.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

A.Ş. Yönetim kurulu üyelerinin vergi borcundan sorumluluğu nedir?

 

 

İflas eden şirketin mevcut ortakları başka bir şirkete ortak olabilir mi?

 

 

İmza yetkisi olmayan A.Ş. Yönetim kurulu üyesinin vergi dairesi borçlarından sorumluluğu var mıdır?

 

 

Önceki İçerikAna sözleşmemizde yazılı olmasa da yürüttüğümüz faaliyetin perakende satışını yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikEmekliler Asgari Geçim İndirimi Alabilirler mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz