Ana Sayfa Vergi Şirket ortağının hesaplarına şirketin vergi borcundan dolayı vergi dairesi tarafından haciz işlemi...

    Şirket ortağının hesaplarına şirketin vergi borcundan dolayı vergi dairesi tarafından haciz işlemi uygulanır mı?

    Limited şirketlerde vergi borçları

    419
    0

    Vergi dairesi imza yetkisi olan Limited Şirket ortağının gayrimenkulüne, şirketin 05/2008 yılındaki katma değer vergisi borcundan dolayı 26.11.2020 de haciz kararı vermiştir. Bu yapılan iş doğru mudur?

    6183 sayılı kanuna göre zaman aşımını kesen haller vardır. 

    VD bu halleri uyguladığı anlaşılmaktadır. Konu hakkında VD ile görüşünüz. 

    6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN 35. maddesini inceleyiniz.

    6183 – AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN

    Limited şirketlerin amme borçları (1)(2)

    Madde 35

     (Değişik: 22/7/1998 – 4369/ 21 md.)

    Limited şirket ortakları, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar.

    (Ek fıkra: 4/6/2008-5766/3 md.) Ortağın şirketteki sermaye payını devretmesi halinde, payı devreden ve devralan şahıslar devir öncesine ait amme alacaklarının ödenmesinden birinci fıkra hükmüne göre müteselsilen sorumlu tutulur.

    (Ek fıkra: 4/6/2008-5766/3 md.) Amme alacağının doğduğu ve ödenmesi gerektiği zamanlarda pay sahiplerinin farklı şahıslar olmaları halinde bu şahıslar, amme alacağının ödenmesinden birinci fıkra hükmüne göre müteselsilen sorumlu tutulur.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFiilden yanımda çalışan eşime ait ücret ödemelerini gider olarak kullanabilir miyim?
    Sonraki İçerikSGK teşviklerinin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz