Ana Sayfa Muhasebe Şirket ortağının bir şirketteki borçları diğer şirketteki ortaklığını etkiler mi?

Şirket ortağının bir şirketteki borçları diğer şirketteki ortaklığını etkiler mi?

1533
0

Tek ortaklı A.Ş’nin ortağı ve müdürü olan “A “Kişisinin mevcut şirketinin faaliyeti resmi olarak devam etmektedir. Ancak ticari faaliyette bulunmamaktadır. Tek ortaklı yeni bir şirket kuran “A” kişisi ticari faaliyetlerini bu şirkette devam etmektedir. Bir önceki şirketten kaynaklı doğacak ticari borç ve sorumluluklarından dolayı alacaklar yeni şirketin maddi kaynakları finans ve diğer varlıkları üzerinde her türlü hak iddia edebilir mi? Haciz vb. işlem yapma yetkisi var mıdır? Ortağın gerçek kişi olarak her iki şirketteki sorumluluklarını ve borçları bilinmektedir.

 

Tüzel kişi borçları o tüzel kişisini ait olup başkaca tüzel kişilere yansımayacağı, ancak yöneticilikten gelen sorumlulukların devam edeceği, kişisel borç halinde takibe düşmesi ile tüm ortaklık ve yetkili olunan şirketlere yansıyacağı değerlendirilmektedir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mirasçılar Hisseleri Oranında Vergi Borçlarından Sorumludur!

İmza yetkisi olmayan A.Ş. Yönetim kurulu üyesinin vergi dairesi borçlarından sorumluluğu var mıdır?

 

A.Ş. Yönetim kurulu üyelerinin vergi borcundan sorumluluğu nedir?

 

Şirketin %1 ortağı ve aynı zamanda müdürü vergi borcundan sorumlu mudur?

 

İmza yetkisi olmayan mali işler müdürünün, firmanın vergi borcuna karşı sorumluluğu var mıdır?

 

Tasfiye memurunun vergi borçlarına karşı sorumluluğu var mı?

 

 

Önceki İçerikŞirket hesabına yanlış yatan kira bedeli için fatura kesmek zorunda mıyız?
Sonraki İçerikLtd. Şti. ortağı ve tasfiye memuru olan kişi devlet memuru olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz