Ana Sayfa Muhasebe Ortakların şirketten alacağını ödenmemiş sermayeye nasıl mahsup edebiliriz?

Ortakların şirketten alacağını ödenmemiş sermayeye nasıl mahsup edebiliriz?

Şirket ortağımızın şirketten 20.000 TL alacağı mevcut. Ancak öte yandan şirketin ödenmemiş sermayesi de var. Herhangi bir karar almadan 331/501 hesap virmanı yapabilir miyim?

834
0

Şirket ortağımızın şirketten 20.000 TL alacağı mevcut. Ancak öte yandan şirketin ödenmemiş sermayesi de var. Herhangi bir karar almadan 331/501 hesap virmanı yapabilir miyim?

Sermaye artırımı kararı alarak rapor düzenlenerek 331 hesap sermayeye ilave edilebilir.

Karar almadan işlem yapılamaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb desteklenen Ar – ge ve İnovasyon programının hedefi, başvurusu ve değerlendirme süreci nedir?
Sonraki İçerikŞirketler aktiflerine kayıtlı arsanın satışında değer artışı kazancı bildirimi yapar mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz