Ana Sayfa Muhasebe Şirket kredi kartlarını hangi hesapta takip etmeliyim?

    Şirket kredi kartlarını hangi hesapta takip etmeliyim?

    Web alan adı 1 yıllık ve web barındırma hizmetini gider kaydı 180 hesapta mı takip edilecek?

    1383
    0

    Şirketimiz masraf alımları ticari mal alımları şirket kredi kartı ile yapmaktadır. Bu işlem için kredi kartı 309 hesabı kullanırsak sorun olur mu?

    Mal alışı veya giderler için;

    700 lü hesaplar veya 150-153 (B) 191(B) 320 (A) Kredi kartı ile ödeme;

    Şirketin kredi kartı ile yapılan işlemler kısa vadeli krediler olarak değerlendirileceğinden 300 hesap veya 309 hesapta kullanmanız yerinde olacaktır.

    ————————— / ———————–

    320(B)

    300 (A)

    ————————— / ———————–

    Kredi kartının ödemesi

    ————————— / ———————–

    300 (B)

    102(A)

    ————————— / ———————–

    Web alan adı 1 yıllık ve web barındırma hizmeti 1 yıllık yazılarak tarafımıza kesilen faturanın kaydı 770 hesabamı yoksa 180 gelecek ay gideri olarak veya 280- gelecek yılı gideri olarakmı kayda almak doğrudur?

    180 / 280 hesap kullanılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDöviz İle Yapılan İşlemlerde KDV Matrahının Belirlenmesi
    Sonraki İçerik2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 95 milyar 461 milyon TL olarak öngörüldü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz