Ana Sayfa Vergi Şirket kredi kartı ile yapılan işlemler hangi hesapta takip edilmelidir?

Şirket kredi kartı ile yapılan işlemler hangi hesapta takip edilmelidir?

Şirket kredi kartı ile yapılan işlemler

12166
0

Otel işletmeciliği yapan bir mükellefim rezervasyon sırasında kredi kartı ile ön ödeme almakta konaklama gerçekleştiğinde ise faturasını düzenlemektedir. Bu durumda KDV beyannamesinde matrah kredi kartı uyuşmazlığı yaşanmaktadır. Bu konuda izlenecek yol ne olmalıdır?

Uyumsuzluk sorulduğu zaman muhasebe kayıtları ile izah ve ispat edilir. Alınan paralar avans hesabında takip edilir.

Şirket kredi kartı ile yapılan taksitli harcamanın ilki ekstre ile 309 hesap alacaklandırılarak işlem yapılıyor. Diğer taksitleri hangi hesapta takip etmek doğru olur?

Kredi kartı ile yapılan ödeme için 309 hesap yerine 300 veya 400 hesap da alt hesap da takip edilebilir. Ödeme yapıldığı tarih de 300/400 (B) 102(A) olarak kayıt yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Diş hekimleri kredi kartı ile yapmış olduğu tahsilatlar için E- serbest meslek makbuzu mu…

Henüz Faturası Kesilmemiş Olsa Bile Kredi Kartı İle Yapılan Tahsilatlar KDV Beyannamesinde Bildirilecektir.

Bugüne kadar e-ticarette hiç alışveriş yapmamış 3 milyonun üzerinde kredi kartı ilk defa e-ticaret…

 

Önceki İçerikİSO, Çalışanları ve Üretimi Koruyan COVID-19 ile Mücadele Standardı Hazırladı
Sonraki İçerikVergi Borcunu Şehir dışındaki başka vergi dairesinden ödeyebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz