Ana Sayfa Muhasebe Şirket borçlusu adına başka bir şirketten hesaplarına ödeme geldiğinde ne yapmalıdır?

Şirket borçlusu adına başka bir şirketten hesaplarına ödeme geldiğinde ne yapmalıdır?

709
0

Tarafımıza borcu olan şirket borcunu başka bir şirket üzerinden banka hesabımıza EFT yaparak ödemiştir. EFT yapan şirket ileride bunu sehven göndermişim diyerek iade talebinde veya icra yoluna giderek talepte bulunabilir mi? Bunun önüne geçmek için bizim ne yapmamız gerekir? Tek yol parayı iade edip o firmadan tekrar talep etmek midir?

EFT yapan firma açıklamasında gerekli bilgilendirme yapmış olması gerekir, böyle bir para gönderme nedenine açıklama yazmamış ise bu her zaman sorun olabileceği gibi mali kayıtlarında kapatılmasında sorun olacağı değerlendirilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye Otomotiv Sanayine ilişkin bazı istatistikler
Sonraki İçerikE-İrsaliye uygulamasına geçen bir satıcı uygulamaya kayıtlı olmayan mükellefe e-İrsaliye düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz