Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şirket birleşmelerinde devir alınacak şirketin sermayesinin ödenmiş olması zorunlu mudur? 

    Şirket birleşmelerinde devir alınacak şirketin sermayesinin ödenmiş olması zorunlu mudur? 

    2019 ve öncesindeki yıllara ait karlar sermayeye ilave edilebilir mi?, Kar Payı dağıtım yasağı sürüyor mu?, Şirket birleşmelerinde ödenmemiş sermaye birleşme öncesi ödenmeli midir?, Devir alınacak şirketin ödenmemiş sermayesi devir öncesi ödenmeli midir?

    1529
    0

    İki şirketi kolaylaştırılmış birleşme ile birleştirmeyi düşünüyoruz. Devralınacak şirketin ödenmemiş sermayesi bulunmaktadır. Ödenmemiş sermayesi bulunan şirketi devir alabilir miyiz?

    Sermayenin ödenmemiş bölümü için ödeme tarihi geçmiş olması halinde mutlaka ödenmiş olarak raporda yer almalıdır. Ancak henüz ödenecek tarih varsa birleşme için engel olmayacaktır.

    Kaldı ki devir alan kendi payını iktisap edemeyeceği için kalan miktarın ödemesi de olmayacak olup birleşme sözleşmesi ve rapor bu yönde bilgi içererek düzenlenmelidir.

    Limited şirketlerde 2019 yılı ve öncesi yıllara ait geçmiş yıl karları için sermaye artırımı ve kar dağıtımı yapabilir miyiz? 

    Kâr payı dağıtılmasına yönelik kısıtlama tüm sermaye şirketlerini kapsamaktadır. 

    Ancak bu karlar sermaye artışına dahil edilmesine engel bir durum bulunmamaktadır. 

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikToplam petrol ürünü satışları Temmuz 2020’de 2019 yılı Temmuz ayına göre %4,38 arttı
    Sonraki İçerikVerilen kredilerin yıllık artış hızı, hanehalkı için Temmuz 2020’da %46,9 iken Ağustos 2020’da %50 olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz