Ana Sayfa Muhasebe Şirket, ana sözleşmesinde yazılı işler dışında şube açılışı yapıp satış yapmak istiyor....

Şirket, ana sözleşmesinde yazılı işler dışında şube açılışı yapıp satış yapmak istiyor. Bu gelirlerini ayrı beyan edebilir mi?

707
0
Şirket, ana sözleşmesinde yazılı işler dışında şube açılışı yapıp satış yapmak istiyor. Bu gelirlerini ayrı beyan edebilir mi?

Sağlık hizmeti veren özel bir hastane (A.Ş.)’nin esas sözleşmesinde “sıhhi malzeme, ithal etmek, ihraç etmek, almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek; her türlü optik ve ortopedik malzemeleri imal etmek, ihraç etmek, almak ve satmak; hastaların her türlü teşhis, tedavi, tedavi sonu bakımları ile rehabilitasyonlarını sağlayıcı hizmetlerini yapmak” ibareleri yer almaktadır.
Bu A.Ş. başka bir yerde şube açıp burada mağaza açmak istiyor. Bu mağazada tıbbi malzeme, hasta ihtiyaçlarını karşılayan ürünler satmak istiyor. Bu şubesinde elde edeceği kazancı ayrı beyan etmek istiyor. Bu özel hastane; ana sözleşmesi ve mevzuat açısından böyle bir şube açabilir mi?

Şirketin yapmış olduğu mal ve hizmet satışları 600 hesap da alt hesap oluşturularak kayıt yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şubelerin satış faturaları merkezden düzenlenebilir mi?

Türkiye’de kurulu şirkete bağlı olarak serbest bölgede şube açabilir miyim?

Türkiye’de şube açılışı yapan yabancı firmalar kurumlar vergisine tabi midir?

 

Önceki İçerikAntoine de Saint-Exupéry
Sonraki İçerikGalaksinin Boyutu (Yer ve Uzay Bilimleri / Evrenin Boyutu)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz