Ana Sayfa Mevzuat Şirket ana sözleşmesinde olmayan bir konuda iş yapabilir mi?

Şirket ana sözleşmesinde olmayan bir konuda iş yapabilir mi?

3293
0

1-Anasözleşmesinde metal hurda alım satımı ticareti olarak belirtilmiş olan bir ltd.şti. yeni ttk ya göre ana sözleşmesinde faaliyet konusu olarak ayrıca belirtilmeyen ahşap,palet..vs. hurdalarının alım satımını yapabilir mi? (ultra vires)

2-İlave faaliyet konusu ile ilgili olarak ana sözleşme değişikliği ve ticaret sicilinde tescil işlemi yapılmadan, dilekçe ile vergi dairesine yapılan ilave faaliyet bildiriminin yeterli kabul edilerek fatura düzenleyip faaliyette bulunabilir mi?

(27.11.2018)

Şirket amaç konusunda yer almayan faaliyetleri elbette icra edebilir ve sonuçlarından sorumlu olunur. Ancak bir çok kurum yapılan faaliyetin tescil edilmiş esas mukavelesinin amaç konu maddesinde yer almasını aradığı görülmektedir.


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Limited şirket şahıs firmasına tür değişikliği yapabilir mi?

 

Limited Şirket ortağı maaş almadan şirkette çalışabilir mi?

 

Limited Şirkette Temsil Ne Şekilde Yapılır?

 

Limited Şirketlerin, Müdürler Kurulu Karar Defteri Tutması Zorunlu mudur?

 

Limited Şirket için yapılacak nakit sermaye arttırımı sonrasında kullanılan faiz indirim hakkı kaç yıl boyunca devam eder?

 

Limited Şirkette Hisse Devirleri Nasıl Yapılır?

 

 

Önceki İçerikİş makinası ticari araç kabul edilir mi? Satış KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikGeçmiş yıl karlarını sermayeye eklemeden önce yasal yedekleri toplu olarak ayırabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz