Ana Sayfa Vergi Şirket aktifine kayıtlı kiraya verilen taşınmazların satışında istisna uygulanır mı?

    Şirket aktifine kayıtlı kiraya verilen taşınmazların satışında istisna uygulanır mı?

    500
    0
    Şirketimiz endüstri alanında imalat, satış, hizmet ve taahhüt işi ile iştigal etmektedir.
    Faaliyetleri kapsamında depo alanı olarak kullanılmak üzere iki yıl öncesi iktisap ettiğimiz taşınmaz tapu sicilinde şirketimiz adına tescillidir.
    Şirketinizin büyümesine paralel olarak âtıl hale gelen taşınmazları kiraya verilmek suretiyle değerlendirmiştir.
    Söz konusu taşınmazların nakit para karşılığında komple satışının Kurumlar Vergisi, Katma değer vergisi ve damga vergisi kanununda belirtilen istisnalardan yararlanabilir miyiz?

    Kurumlar vergisi ve KDV istisnadan yararlanmak için Kira geliri elde edilmemesi gerekir.

    Kira geliri elde ettiğiniz için İstisnalardan yararlanılmaz.


    Şirket kat karşılığı arsa satış işlemi yapmıştır. Müteahhit firma işi tamamlamış ve inşaat aşamasında firmamız adına belediye vs kurumlara yatırmış olduğu harç bedellerinin yansıtmasını talep etmiştir.
    Yatırılan harçlara ait makbuzlarda bir KDV söz konusu değildir. Biz ilgili tutarlara ait yansıtma faturasını keserken kdv ye tabi olarak mı (eğer tabi ise oran %18 dahil mi) yoksa aynı şekilde kdv siz mi kesmeliyiz?

    Düzenlenecek yansıtma Faturasında “kdv ne tabi olmayan” işlemler için KDV hesaplanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Güz döneminde, imalat sanayi genelinde 2020 yılı brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari fiyatlarla artış oranı %23,2 ile daha düşük gerçekleşti
    Sonraki İçerikMeslek liseleri üretim kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre %25 artırarak ekonomiye 10 ayda 330 milyon liralık katkı sağladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz