Ana Sayfa Vergi Şirket aktifine kayıtlı gayrimenkul satışlarında tapu harcı istisnası var mıdır?

    Şirket aktifine kayıtlı gayrimenkul satışlarında tapu harcı istisnası var mıdır?

    547
    0
    Tek kişilik limited şirketi aktifinde kayıtlı olan taşınmazları, yeni bir gayrimenkul şirketi kurarak bu şirkete aktarmak istiyoruz. Bu işlemleri yaparken özellikle tapu harçları ve diğer mevzuat açısından teşviklerimiz ve benzer vergi ve harç muafiyetimiz var mıdır?

    Hiçbir teşvik veya harç istisnası yoktur.


    Tapu satış değeri 200.000 TL olan gayrimenkul için kesilecek olan satış faturasında 200.000+ KDV mi olmalıdır? 

    Tapu bedeli +KDV olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBabası adına kayıtlı aracı satın alıp kendisine mükellefiyet açan kişi genç girişimci istisnasından yararlanabilir mi?
    Sonraki İçerikTESK: Emekliliği gelen esnaf sicil engeline takılmamalı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz