Ana Sayfa Muhasebe Şirket adına 1003B şifresi almış vergi mükellefleri çalışanların gelir ve damga vergisi...

    Şirket adına 1003B şifresi almış vergi mükellefleri çalışanların gelir ve damga vergisi bildirimini de bu beyannamede mi gösterecektir?

    826
    0

    Çalışanların ücret gizliliği için 1003B kodundan şifre alınmıştır. Ancak Huzur hakkı ve Kayyım ücretleri gibi SGK’dan muaf işlemlerimiz mevcuttur. İlgili bildirimleri 1003A dan mı yoksa 1003 B bildiriminden mi yapmalıyız? 1003 B’den bildirmemiz durumunda beyannamede kişi sayısı SGK’dan farklı olacaktır. Bu durum sorun teşkil eder mi?

    SGK’dan muaf işlemler 1003A’dan bildirilmelidir.

    Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi için ücret gizliliği politikası nedeniyle ek şifre alarak 1003A ve 1003B olarak beyanlarımızı vereceğiz. İşçiliğe isabet eden ve 12 kodu ile beyan ettiğimiz gelir vergisini 1003A tarafında mı, yoksa 1003B tarafında mı beyan etmeliyiz?

    Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan 13.1.2020 tarih ve VUK-122/2020-1 sayılı 122 No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapmak zorunda olanlar ile 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini bildirmekle yükümlü olanların, sadece hizmet erbabına ödenen ücretlerden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile mevcut e-beyanname şifresinden ayrı olarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alınması suretiyle elektronik ortamda gönderebilmelerine imkân sağlanmıştır.

    Bu imkândan faydalanmayı tercih eden mükellefler/işverenler ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edeceklerdir.

    1003B formatını ŞİRKET ADINA ŞİFRE almış olan mükellefler kullanır. Bu mükellefler SADECE ÜCRETTEN kesilen vergileri ve SGK bildirgesindeki bilgiler beyan eder. Ücretten kesilen vergi kesintileri haricinde ilgili dönem içinde yaptıkları ödemelere ilişkin tevkif ettikleri vergileri ise 1003A Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan etmeye devam edeceklerdir. Büro işleten meslek mensupları müşterilerinin vergi kesintileri ve SGK bildirimleri için 1003A formatını kullanırlar.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKÇÖ ile birlikte pandemi nedeniyle ücretsiz izin varsa SGK kodu ne olacak?
    Sonraki İçerikVergi kaydı olmayan çiftçiden gider pusulası ile alacağımız ot, yonca ve sap için uygulanacak stopaj oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz