Ana Sayfa Dünya Sırbistan’da brüt maaş ve ücretler %10,1 arttı

Sırbistan’da brüt maaş ve ücretler %10,1 arttı

933
0

Sırbistan’da brüt maaş ve ücretler %10,1 arttı

Sırbistan İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Kasım 2019 için hesaplanan ortalama brüt maaş ve ücretler 77.879 Sırp Dinarı (RSD) olurken, ortalama net maaş ve ücretler 56.331 RSD olmuştur.

Ocak-Kasım 2019 döneminde brüt maaş ve ücretlerin geçen yılın aynı dönemine göre artışı nominal olarak %10,1, yani reel olarak %8,0 olarak gerçekleşti. Aynı zamanda net maaşlar ve ücretler nominal olarak %10,3 ve reel olarak %8,2 artmıştır.

Geçen yılın aynı ayına göre, Kasım 2019 için ortalama brüt maaş ve ücretler nominal olarak %11,3 ve reel olarak %9,7 oranında artarken, ortalama net maaş ve ücretler nominal olarak %11,4 ve reel olarak %9,8 oranında arttı.

Kasım 2019 için ortalama net maaşlar ve ücretler 43511 RSD’dir, bu da çalışanların %50’sinin belirtilen miktara kadar ücret ve maaş aldığı anlamına gelir.


Kaynak: Sırbistan İstatistik Ofisi / Link: https://www.stat.gov.rs/en-us/vesti/20200124-prosecne-zarade-po-zaposlenom-novembar-2019/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir vergisi mükellefleri geçici vergi dönemlerinde ödenen Bağ – Kur primleri, sağlık ve eğitim harcamalarını indirim konusu yapabilir mi?
Sonraki İçerik2008 yılından önce anonim şirketlerde 4/a sigortalı görünen şirket ortaklarının sigortalılıkları hangi koşulda devam eder?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz