Ana Sayfa Vergi Sınıf değiştirme koşullarında atik alım ve satımı dikkate alınır mı?

    Sınıf değiştirme koşullarında atik alım ve satımı dikkate alınır mı?

    524
    0
    Nakliye işi ile iştigal eden işletme defterine tabi bir mükellef sene içerisinde kamyonunu 185.000 TL’ye satıp yerine yeni bir kamyon aldı. Bu satış ile ilgili rakamı gayri safi iş hasılatına dahil edip tutmakta olduğu defter sınıfını hadleri aşması halinde bilançoya mı geçmeliyiz?

    Sınıf değiştirme koşulları için ATİK (Taşıt, Demirbaş VB.) alım satım değerleri dikkate alınmaz.


    Bir işletme defteri olan mükellefim hususi aracını ticariye çevirdi. İşlerinde kullanacak. İşletmeye girişini hangi bedelle ve hangi evrak ile yapmalıyız?

    Özle aracın işletmede kullanılacağı bilgisinin Vergi dairesine dilekçe ile bildirilmesi yeterlidir.

    Herhangi bir belge düzenlenmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBelediyeler SGK Prim borçlarını 10 yılda ödeyebilir. Başvuru için son tarih 31 Aralık 2020
    Sonraki İçerikArı kovanı başına 15 lira, ana arı başına da 80 lira destek sağlanıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz