Ana Sayfa Dünya Singapur’da işsizlik oranı son 10 yılda en yüksek seviyede

Singapur’da işsizlik oranı son 10 yılda en yüksek seviyede

748
0

Singapur’da işsizlik oranı son 10 yılda en yüksek seviyede

Trade Economics’in yayınladığı verilere göre, Singapur’un mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı, Eylül 2019’da, önceki tahminlere göre %2,2’den %2,9’a yükseldi. Bu oran, 2009 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana en yüksek işsizlik oranıydı. Bu sürede daha fazla işçi emekli olurken, iş ilanlarının sayısı düşmeye devam etti. Singapur’daki işsizlik oranı, 1986’dan 2019’a kadar %2,43 oranına yükselmiş, 1986’nın ilk çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %6’ya, 1990’ın ikinci çeyreğinde %%1,40’a düşmüştür.

Toplam istihdam (yabancı yerel işçiler hariç), bir önceki çeyreğe göre (6.200) ve bir yıl önce (16.700) daha da yükselerek 21.700’e ulaşmıştı. İnşaat sektörü, artan kamu ve özel sektör inşaat faaliyetleri arasında ikinci çeyrekte işçi sayısı hızlı bir şekilde arttı (ikinci çeyrekte 2.700’den 5.400’e). Aynı zamanda, art arda üç çeyrek dönemin ardından, üretimde istihdam biraz arttı (1.000), ancak bir yıl öncesine göre (3.500) oran düşük kaldı.


Kaynak: Trade Economics / Link: https://tradingeconomics.com/singapore/unemployment-rate
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDijital Hizmet Vergisi
Sonraki İçerikArazi vergisinden istisna olan haller nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz