Ana Sayfa Duyurular Silajlık mısır çeşidi ekonomiye 100 milyon lira katkı sağlayacak..

Silajlık mısır çeşidi ekonomiye 100 milyon lira katkı sağlayacak..

531
0

YENİ GELİŞTİRİLEN SİLAJLIK MISIR ÇEŞİDİ EKONOMİYE 100 MİLYON LİRA KATKI SAĞLAYACAK

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bakanlığına bağlı araştırma enstitüleri tarafından geliştirilen ve standart çeşitlere göre daha fazla verime sahip olan “Pehlivan07” silajlık mısır çeşidinin ekonomiye 100 milyon lira katkı sağlayacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli, bakanlığına bağlı Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ve Mısır Araştırma Enstitüsü’nün işbirliğiyle geliştirilen Pehlivan07 silajlık mısır çeşidinin, 11 lokasyonda 2 yıl süren denemelerin sonunda Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından geçen yıl tescil edildiğini belirtti.

Silajlık mısırın hayvan beslenmesinde önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Pakdemirli, “Yeni geliştirilen “Pehlivan07″ adlı silajlık mısır çeşidi; standart çeşitlere göre, yüzde 7,7 daha fazla verime sahip. Böylece birim alandan daha fazla ürün alınacak ve hayvancılığımıza da önemli katkı sağlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM VE SATIŞ HAKKI İHALEYLE DEVREDİLDİ

Yeni çeşidin üretim ve satış hakkının, yapılan ihaleyle 6 yıllık bir süre için özel bir firmaya devredildiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Pehlivan07’den 125 ton sertifikalı tohumluk üretilecek ve bu tohumların ekilmesiyle de ülke ekonomisine yaklaşık 100 milyon liralık katkı sağlanması öngörülüyor.” dedi.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurusu 11.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBağlayıcı Tarife Bilgisi (BTB) ne demektir?
Sonraki İçerikCOVID-19 Salgınının Kira Sözleşmelerine Etkisi (Av. Selin Kurt)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz