Ana Sayfa Vergi Sigortalı işçi çalıştırıp muhtasar beyannamelerini 3 aylık veren mükellefler muhtasar prim beyannamelerini...

Sigortalı işçi çalıştırıp muhtasar beyannamelerini 3 aylık veren mükellefler muhtasar prim beyannamelerini nasıl bildirecektir?

1733
0
Sigortalı işçi çalıştırıp muhtasar beyannamelerini 3 aylık veren mükellefler muhtasar prim beyannamelerini nasıl bildirecektir?


Muhtasar ve prim hizmet beyanı sistemine geçiş 01.07.2019 tarihinden itibaren mi başlayacak? Sigortalı işçi çalıştıran ve muhtasar beyannameleri üç aylık olan mükellefler için bu ay muhtasar beyannamelerini nasıl vereceğiz?

31.07.2019 tarihine kadar UZATMA OLMAZ İSE;

Yeni sistem 01.07.2019 Tarihinde yürürlüğe girmiştir. Birleştirilmiş beyanname ve bildirge sistemi “MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ” 2019/TEMMUZ Ayı Beyannamesi ile başlayacaktır. Birleştirilmiş beyanname 01-26/AĞUSTOS/2019 Tarihleri arasında da verilecektir. Beyanname formatı GİB BDP programında vardır.

Yeni sistemde Ücretli olarak çalışan sayısı BİR kişide olsa birleştirilmiş beyanname “MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ” AYLIK olarak verilecektir.

İşçi çalıştırmayanlar birleştirilmiş beyannameyi “MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ” 3 aylık olarak vermeye devam edecektir.

Örnekli detay bilgi için MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1) İnceleyiniz. Resmî Gazete Tarih 18 Şubat 2017 / Sayı:29983

Haziran/2019 ve 3 aylık (Nisan-Mayıs, Haziran 2019) Muhtasar Beyanname ve SGK bildirgesi AYRI , AYRI ESKİ SİSTEME GÖRE VERİLECEKTİR.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Muhtasar prim hizmet beyannamesi ertelendi mi?

2019 Haziran ayına ait SGK ve Muhtasar beyannameleri Muhtasar Prim Beyannamesi ile mi bildirilecektir?

Muhtasar prim beyannamesine geçilmesi ile ilgili uzatılma var mı?

 

 

Önceki İçerikBritish Airways’e veri ihlali sebebiyle para cezası
Sonraki İçerikAlmanya’da ticaret arttı – Mayıs 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz