Ana Sayfa Vergi Sigorta teşviki alabilmek için kaç personel çalıştırmamız gerekmektedir?

    Sigorta teşviki alabilmek için kaç personel çalıştırmamız gerekmektedir?

    SGK Teşvik başvurusu

    391
    0

    Yeni işyeri açacak bir işveren çalıştırdığı işçilerin sigorta muafiyeti yani işçilerin sigortalarını devletin ödemesi için yapılması gereken nedir? Şartlar nedir bu muafiyet kaç işçiye kadardır? Ayrıca teşvik bakımından başka nelerden faydalanabilir?

    Yeni işe alınan işçilerin hangi sgk teşvikinden yararlandığını görebilmeniz için; E-sgk İşveren sistemi teşvikler ve tanımlama bölümünden işçinizin T.C. kimlik numarasını yazarak hangi teşviklerden yararlanabileceğini görebilirsiniz.

    Bir şirketin 2020 Eylül ve Ekim aylarına MuhSgk bildirgesinde aylık prim ve hizmet kısmında sigorta prim teşviki sehven yanlış yazılmış olup yasal süresinden sonra düzeltme beyannamesi verilerek sigorta prim teşvikleri düzeltilmiştir. Sgk mesajında tahakkuk onay işleme alındı. 

    Geçmiş dönem tahakkuk onaylama işleme alınmış olup ilgili sosyal güvenlik merkezi tarafından incelemektedir. 

    İşlem tamamlandığında sonuç burada görüntülenecektir denilmektedir. Sorum şu: İlgili sosyal güvenlik merkezine de başvuruda bulunmak gerekli midir? 

    Teşvik değişikliği yapabilmek için en fazla geriye doğru altı ay olmak üzere 5510 ek 17 madde teşvik kanun no değişikliği başvuru onaylama bölümünden yapılması gerekmektedir. Bunun için başvuru süresinden geriye doğru 6 aylık düzeltme taleplerinin sisteme yükleme tarihi, başvuru yapılan ayın sonuna kadar e-bildirge V2 ekranı üzerinden sisteme yüklenmesi halinde işleme alınması gerekmektedir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSağlık kuruluşları VERBİS’ e kayıt olmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikBağımsız çalışan mali müşavirler bir işyerinde bağımlı olarak çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz