Ana Sayfa TTK Sigorta Sözleşmesi Kaç Gün İçinde Reddedilmezse Kabul Edilmiş Sayılır?

    Sigorta Sözleşmesi Kaç Gün İçinde Reddedilmezse Kabul Edilmiş Sayılır?

    1553
    0

    1- SİGORTA SÖZLEŞMESİ KAÇ GÜN İÇİNDE REDDEDİLMEZSE KABUL EDİLMİŞ SAYILIR?
    1.1-
    Sigortacı ile sigorta sözleşmesi yapmak isteyen kişinin, sözleşmenin yapılması için verdiği teklifname, teklifname tarihinden itibaren 30 gün içinde reddedilmemişse sigorta sözleşmesi kurulmuş sayılır.
    1.2- Teklifnamenin verilmesi sırasında yapılmış ödemeler, sözleşmenin yapılmasından sonra prim olarak kabul edilir veya ilk prime sayılır. Bu ödemeler, sözleşme yapılmadığı takdirde, kesinti yapılmadan, faiziyle birlikte geri verilir.

    ***TTK 1483’üncü madde hükmü saklıdır.

    2- SİGORTA SÖZLEŞMELERİ BAŞKASINI TEMSİLEN YAPILABİLİR Mİ?
    2.1-
    Bir kişi, diğer bir kişinin adına onu temsilen sigorta sözleşmesi yapabilir; temsilci yetkisiz ise ilk sigorta döneminin primlerinden sorumlu olur.
    2.2- Adına sigorta sözleşmesi yapılan kişi, rizikonun gerçekleşmesinden önce veya 1458 inci madde hükmü saklı kalmak üzere, riziko gerçekleşince de sözleşmeye sonradan icazet verebilir.
    2.3- Başkasının adına yapıldığı anlaşılmayan veya yetkisiz yapılan sözleşme, menfaati bulunması şartıyla, temsilci adına yapılmış sayılır.

    3- SİGORTA ETTİREN SİGORTA ŞARTLARINI BELİRTMEMİŞSE SÖZLEŞME NASIL YAPILIR?
    Temsilci, sigorta ettiren tarafından, sigorta şartlarıyla ilgili herhangi bir talimat verilmemişse, sigorta sözleşmesini, sözleşmenin yapıldığı yerdeki mutat şartlara göre yapar.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKarşılıklı Sigorta Nedir?
    Sonraki İçerikLTD. ŞTİ.’lerde Esas Sermaye Payı Hangi Hallerde Devredilebilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz