Ana Sayfa Vergi Sigorta şirketlerine düzenleyeceğimiz araç bakım onarım hizmetleri için tevkifatlı fatura mı düzenlemeliyiz?

    Sigorta şirketlerine düzenleyeceğimiz araç bakım onarım hizmetleri için tevkifatlı fatura mı düzenlemeliyiz?

    3549
    0

    Araç bakım onarım hizmeti veren danışmanlığını yapmakta olduğum firma 3.kişilerin aracını sigorta kapsamında yapmaktadır. Bununla ilgili faturayı direk sigorta firmasına keserek parayı tahsil etmektedir. Söz konusu araç sigorta firmasına ait olmayıp 3.şahıs olan sigortalıya aittir. Bu bağlamda 01.03.2021 tarihinden itibaren geçerli olan KDV Uygulama genel tebliğinde 2.1.3.2.3.2. Kapsam Tebliğin (I/C-2.1.3.1/b) ayırımında sayılanlara ait veya bunlara tahsis edilen ve faaliyetlerinin yürütülmesinde kullanılan makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil, bakım ve onarım hizmetleri tevkifat kapsamındadır. Burada kastedilen sigorta firmasına ait araçların onarımını kastediyor. Sigortaya kesilecek olan hasar faturalarına (3.şahısların araç tamir bakımı) tevkifat uygulamamız gerekir mi?

    01/03/2021 den itibaren Sigorta firmasına düzenlenecek faturada hesaplanan KDV’nin 5/10 oranında KDV tevkifatına tabi tutulacaktır.

    Yeni çıkan kanuna göre 1 marttan itibaren Devlet kurumu olmayan herhangi bir firmaya nakliye işi yapanlar tevkifat yapmak zorunda değil mi? Yoksa sadece belirlenen alıcılara mı tevkifat yapılmalıdır?

    Yeni kanun çıkmadı YENİ KDV TEBLİĞİ yayımlandı. Yeni tebliğe göre; Nakliye firmaları KDV mükellefi olan Gelir ve KV mükelleflerine KDV dahil 1.000 TL üstündeki taşıma hizmeti için düzenlenecek faturada hesaplanan KDV’den 2/10 oranında KDV tevkifatı yapılır. 

    KDV Tevkifat listesi için aşağıdaki linki inceleyiniz. 

    https://www.ismmmo.org.tr/Mevzuat/Pratik-Bilgiler-Vergi-Uygulamalari—15715


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBina ve meskenlere proje ve taahhüt işleri yapacak olan bir kişi serbest meslek erbabı mıdır?
    Sonraki İçerikFason işçilik hizmetlerinde ÖTV hesaplanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz