Ana Sayfa TTK Sigorta Priminiz Teminatta Değişiklik Yapmadan Artırılırsa Sigortanızı İptal Edebilirsiniz!!!

    Sigorta Priminiz Teminatta Değişiklik Yapmadan Artırılırsa Sigortanızı İptal Edebilirsiniz!!!

    1373
    0

    1- SİGORTA PRİMİNİZ TEMİNATTA DEĞİŞİKLİK YAPMADAN ARTIRILIRSA SİGORTANIZI İPTAL EDEBİLİRSİNİZ!!!
    Sigortacı, sigorta teminatının kapsamında değişiklik yapmadan, ayarlama şartına dayanarak primi yükseltirse, sigorta ettiren, sigortacının bildirimini aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde sözleşmeyi feshedebilir.

    2- SİGORTACI SÖZLEŞME FESHİNİ HANGİ HALLERDE YAPABİLİR?
    2.1-
    Sigortacının sigorta sözleşmesini, bazı hükümlerine ilişkin olarak feshetmesi veya ondan cayması haklı sebeplere dayanıyorsa ve sigortacının sözleşmeyi geri kalan hükümlerle, aynı şartlarla yapmayacağı durumdan anlaşılıyorsa, sigortacı sözleşmenin tamamını feshedebilir veya ondan cayabilir.
    2.2- Sigortacı, sözleşmeyi kısmen feshetmiş veya ondan caymışsa, sigorta ettiren sözleşmenin tamamını feshedebilir veya ondan cayabilir.

    3- SİGORTA SÖZLEŞMESİ HAKKINDAKİ TEBLİĞLER VE BİLDİRİMLER NERELERE YAPILIR?
    Sigorta ettiren tarafından yapılacak tebliğler ve bildirimler sigortacıya veya sözleşmeyi yapan ya da yapılmasına aracılık eden acenteye; sigortacı tarafından yapılan tebliğler ve bildirimler ise, sigorta ettirenin veya gerektiğinde sigortalının ya da lehtarın sigortacıya bildirilmiş son adreslerine yapılır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikEn yüksek gelir TR10 (İstanbul) Bölgesine ait oldu
    Sonraki İçerikBağımsız Denetçiler için Sürekli Eğitim Semineri 2 Ekim 2018’de İstanbul’da

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz