Ana Sayfa Vergi Sigorta aracılık hizmetinde bulunan bir firma almış olduğu Servis aracının KDV ve...

Sigorta aracılık hizmetinde bulunan bir firma almış olduğu Servis aracının KDV ve ÖTV’sini gider olarak yazabilir mi?

Sigorta aracılık hizmetinde bulunan bir firma almış olduğu Servis aracının KDV ve ÖTV’sini gider olarak yazabilir mi?

704
0

Konu: Servis Aracı Olarak Alınan Araç İçin Ödenen KDV ile ÖTV”nin Doğrudan Gider Yazılıp Yazılmayacağı

 …şirketinizin sigorta aracılık hizmeti faaliyetinde bulunduğu, şirkete servis aracı olarak Audi Q3 1,4 Turbo FSİ 150HP PI marka ve 2015 model otomobili satın aldığınızı belirterek; alınan aracın binek otomobil olması nedeniyle söz konusu araca ait KDV ve ÖTV’nin ilgili dönemde doğrudan gider yazılıp kurum kazancından indirim konusu yapılıp yapılamayacağı…

…söz konusu binek otomobilin işletme faaliyetlerinde kullanılmayacak mahiyette olması, işletmenin faaliyet konusu ile arasında uygun bir bağın bulunmaması, yani ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesinde bir katkısının olmaması, münhasıran şirket faaliyetlerinde kullanılmayarak şirketiniz ortak veya çalışanlarının şahsi ihtiyaçları için kullanılması halinde ise binek otomobile ait amortismanlar ile masrafların, safi kurum kazancının tespitinde gider olarak dikkate alınmayacağı tabiidir.

 


Kaynak: MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü 16.07.2019 – 96620903-125[6-15/15]-84986 sayılı özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışında yayınlamak şartıyla internet ortamında reklam hizmeti veren veya aracılık hizmeti veren firmalardan alınan faturalarda tevkifat hesaplaması yapılacak mıdır?
Sonraki İçerikSerbest bölgeler için kamulaştırma yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz