Ana Sayfa Muhasebe Sigorta acenteleri komisyon gider belgelerini B formunda bildirmeli midir?

Sigorta acenteleri komisyon gider belgelerini B formunda bildirmeli midir?

837
0
Sigorta acenteleri komisyon gider belgelerini B formunda bildirmeli midir?

Sigorta acenteliği yapan mükellefimde aldığı sigorta komisyon gider belgelerini Ba formunda bildirmem gerekli midir?

 

Konuyla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı Ankara Vergi Dairesi 20.04.2010 B.07.1 GİB 4.06.18.02-32Mük257-7948-284 sayılı özelgesinde b formunda bildirilmeyeceği yönünde görüş beyan edilmiştir.

 

Komisyon geliri Ba formunda bildirilmez.

Bankalar, Katılım Bankaları, Aracı Kurumlar, Portföy Yönetim Şirketleri, Menkul Kıymet Yatırım Fon ve Ortaklıkları, Reasürans Şirketleri, Emeklilik Şirketleri, Sigorta Şirketleri ve Acenteleri yapmış oldukları işlemleri belirli periyotlarla Maliye Bakanlığına bildirdiklerinden, hizmet ve satış işlemlerinde düzenledikleri dekont ve poliçe bilgilerini Form Bs ile bildirmelerine gerek bulunmamaktadır.

Aynı şekilde, bu kurumların kendi aralarındaki işlemler sebebiyle düzenledikleri dekontların karşı tarafça Form Ba ile bildirilmesine de gerek bulunmamaktadır.

 

 


Kaynak: ismmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sigorta acenteleri Ba formu vermek zorunda mı?

Hem eğitim firması hem de Sigorta Acentesiyim KDV’yi nasıl uygulayacağım?

Ba formuna sigorta şirketinin mi acentenin mi bilgileri yazılacak?

 

 

Önceki İçerikBüyük Okyanus (Pasifik Okyanusu)
Sonraki İçerikÇivi Yazısı (Sanat Tarihi / Antik Akdeniz Sanatı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz