Ana Sayfa TTK Sicile Kayıtlı Olmayan Gemilerin Rehni Nasıl Yapılır?

    Sicile Kayıtlı Olmayan Gemilerin Rehni Nasıl Yapılır?

    1811
    0

    1- SİCİLE KAYITLI OLMAYAN GEMİLER ÜZERİNDEKİ İŞTİRAK PAYININ REHNİNDE HANGİ HÜKÜMLER UYGULANIR?
    Sicile kayıtlı olmayan bir geminin bir donatma iştiraki tarafından işletilmesi hâlinde, paydaş donatanlardan her birinin iştirak payının rehni, Türk Medenî Kanununun alacaklar ve diğer haklar üzerindeki rehinlere ilişkin hükümlerine tabidir. 

    2- SİCİLE KAYITLI OLMAYAN GEMİLERİN REHNİ NASIL YAPILIR?
    2.1-
    Tersane sahibi, geminin yapımı ve onarımından doğan alacakları için, o yapı veya gemi üzerinde, bir ipoteğinin tescilini isteme hakkına sahiptir. Bu haktan önceden feragat geçerli değildir.
    2.2- Bu ipoteğin kurulması hakkında Türk Medenî Kanununun 895 ilâ 897’nci maddeleri uygulanır.
    2.3- Gemi ipoteğinin kurulmasına yönelik istem hakkını teminat altına almak için, gemi veya yapı siciline şerh verilebilir. Geminin yapımı veya onarımı henüz tamamlanmamışsa, bedelin, tamamlanan işi karşılayan bir kısmı ve bedelin kapsamında olmayan giderler için bir teminat ipoteğinin kurulması istenebilir.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı Mayıs Ayında İşsizlik Oranı %10,2 Seviyesinde Gerçekleşti!
    Sonraki İçerikAmme Alacaklarının Özel Ödeme Şekilleri Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz