Ana Sayfa Muhasebe Showroom’un için alınmış olan masa,sandalye,koltuk vb.ürünler demirbaş olarak mı kayıt edilir?

Showroom’un için alınmış olan masa,sandalye,koltuk vb.ürünler demirbaş olarak mı kayıt edilir?

2232
0

Kiraladığımız bir fabrikanın alt katını shoowroom yapmak için tadilat yapıyoruz. Burada yapılan giderleri  özel maliyet hesabında gösteriyoruz. Yalnız shoowroom da göstermelik olarak alınan masa, sandalye, koltuk vs. ürünleri  özel maliyette mi göstermemiz lazım yoksa demirbaş kaydı mı yapmamız gerekiyor ?
(30.11.2018)

Demirbaş hesabına kayıt yapılır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


İşe başlamadan önce devralınan demirbaş ve stok mallarının gider kaydı nasıl yapılır?

Demirbaşların ömrünü uzatıcı harcamalar için amortisman uygulaması nasıldır?

2018 Demirbaş ve Amortisman Sınırı

Maddi Duran Varlıklar – Sabit Kıymet Alış – Demirbaş

 

Önceki İçerikEski tarihte kurulmuş ve sermaye ödeme tarihi tespit edilemeyen şirketin özkaynak tespit raporu nasıl yazılır?
Sonraki İçerikİmalat yapan şirketlerde imalat defteri tasdiki zorunlu mudur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz