Ana Sayfa Vergi SGK’nın yapmış olduğu kesintiler hangi hesapta takip edilmelidir?

SGK’nın yapmış olduğu kesintiler hangi hesapta takip edilmelidir?

SGK kesintileri hangi hesapta takip edilir?

571
0

Her ay düzenli olarak sosyal güvenlik kurumuna fatura oluşturan bir firmaya evraklarında eksiklik gördüğü için 1.000,00 TL kesinti yaparak ödeme yaptığında; Muhasebe kaydı aşağıdaki gibi yapılabilir mi? 654 hesaba sosyal güvenlik kurumu tahsili imkânsız hale gelen alacaklar şeklinde yapılabilir mi?

654 HESAP kullanılmaz. Aşağıdaki kayıt yapılabilir.

————————— / —————————–

612(B)

689(B) KKEG (KDV)

120 (A)

————————— / —————————–

Bankadan borçlu cari hesap şeklinde kredi çekiyoruz. 400 no.lu hesapta takip ediyorum. Kullandığımız krediye 3 ayda bir faiz komisyon ödüyoruz. Örneğin 2019 başında çektiğimiz krediyi halen ödemedik dönem sonunda 400 no.lu hesapta mı kalmalıdır?

Kredi ödenmemiş ise elbette ilgili hesap da yer almaya devam eder. Ödeme yapıldığında Faiz 780 hesaba yazılır. 400 hesap azaltılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

KREDİ YEVMİYE MADDESİ ÖRNEKLERİ

Kredi Tahakkuk – Ticari Kredi

Kredi Taksit Ödemesi – Ticari Kredi

Kredi Tahakkuk – Taşıt Kredisi

Kredi Taksit Ödemesi – Taşıt Kredisi

* Çek iskontosu karşılığı bankadan kredi kullanımı

Önceki İçerikTarım Bakanlığı: 18 yılda tarımsal hasılamızı 7,5 kat artırdık
Sonraki İçerikBir meslek lisesi Covid-19 ile mücadele kapsamında ürettiği cerrahi maskeyi ihraç etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz