Ana Sayfa SGK SGK’da alt işveren dosyasının altına başka bir alt işveren dosyası açabilir miyiz?

    SGK’da alt işveren dosyasının altına başka bir alt işveren dosyası açabilir miyiz?

    693
    0

    Bize ait sgk dosyasında bir alt işveren var. Alt işverenin de altında bir alt işveren dosyası daha yapılabiliyor mu?

    Alt işveren dosyası çalışmanızın türüne göre altının altı olarak zincirleme devam edilebilmektedir. Önemli olan asıl işverenin bu alt dosyaları tahakkuk ödeme ve bildirim şeklinde dosyalamasıdır ilişiksizlik belgesi için bu bildirimlerin birlikte hesaplanması gerekmektedir.

    Bağımlı meslek mensubu statüsünde 4’a sigortalı olarak şirkette çalışıyorum. Sigortalılığım ve bağımlı meslek mensubu statüm devam ederken çalıştığım şirkette Yönetim Kurulu Üyesi de olacağım.

    4’a sigortalılığım devam ederken yönetim kurulu üyesi de olmam bağımlı meslek mensubu statüsünde YMM kıdeminin işlemesini keser mi?

    Yönetim kurulu üyesi olmanız halinde YMM süresi konusunda sıkıntı olacağı görüşündeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç satışının ne kadarlık kısmı KDV beyannamesinde bildirilir?
    Sonraki İçerik27103 SGK teşvikinden faydalanmak için işe alınan personelin ortalama personel sayısına ilave olması mı gerekmektedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz