Ana Sayfa SGK SGK ve ILO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

SGK ve ILO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

652
0

SGK ve ILO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Kurum Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından Herkes İçin Sosyal Koruma Tabanları Küresel Programı kapsamında Cenevre’de düzenlenen “Üçüncü Çok Paydaşlı Ortaklık Toplantısına” katıldı.

Toplantıda,  ILO üyesi ulusal paydaşların sosyal güvenlik sistemlerinin yönetimini güçlendirme ve kapasitelerini artırma hedefleri doğrultusunda SGK ile ILO arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, ILO’nun üye devletlere teknik desteği ile ilgili hükümler ve özellikle de Güney-Güney ve Üçlü İşbirliği mekanizmaları çerçevesinde SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ile ILO Politika Geliştirme Birimi Direktörü Deborah Greenfield tarafından imzalandı.

Düzenlenen imza töreninde, Protokole bağlı işbirliği faaliyetlerinin detayları ile bu faaliyetlerin seçilmiş ülkelerde gerçekleştirilmesine ilişkin tarafların sorumluluklarının özel olarak oluşturulacak şartnamelerle belirlenmesine karar verildi. Bu protokol Türkiye’nin sosyal güvenlikteki başarı ve tecrübelerini başka ülkelerle paylaşma mutabakat zaptı niteliğindedir.

Sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşma çalışmalarının ve ILO’nun herkes için evrensel bir sosyal koruma tabanı sağlama programının güncellenmesi için önemli bir fırsat sunan toplantıya, sosyal koruma sistemleri ve tabanları üzerinde yoğunlaşan ülkeler, Avrupa Birliği de dahil olmak üzere kalkınma ortakları, kalkınma bankaları, ILO ve Birleşmiş Milletler ’in diğer birimleri, akademisyenler, özel sektör temsilcileri, işçi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Kaynak:SGK
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÖrnek: Pasta Fabrikası – Bölüm 2 (Yeni Bir İş Kurmak İçin Faydalı Bilgiler) (Enflasyon)
Sonraki İçerikTurizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %1 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz