Ana Sayfa Vergi SGK teşvikleri vergi matrahından indirilebilir mi?

    SGK teşvikleri vergi matrahından indirilebilir mi?

    327
    0

    27103 sayılı Kanundan yararlanan işveren yani sgk ödeme tutarı sgk tarafından karşılanan işveren, teşviksiz sgk da olduğu gibi sgk prim tutarlarını gider olarak kullanabilir mi?(sgk primi,sgk işveren hissesi ve iş.işveren payı gibi)

    Fondan karşılanan prim tutarları, gelir ve kurumlar vergisi uygulamalarında gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmaz.”
    Ekonomi Bakanlığınca karşılanan prim tutarları işverenler bakımından gelir ve kurumlar vergisi matrahının tespitinde gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmaz”


    Defter beyan sisteminde gelir vergisine tabi kuaför mükellefimizin şu an 3 personel, (4447/27103 geçici 19 madde diğer sektör) 27103 teşvikinden yaralanıyor. İşçilerin gelir vergisi, dv, sgk prim ve işsizlik teşviki var. İşletme defterinde giderde tahakkuk olan tutarlardan mı düşeceğiz, yoksa ayrıca gelir kaydı mı yapacağız?

    Ödenen ücret için normal gider kaydı yapılır. Alınan teşvik gelir yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAyakkabı imalatçısı firma için, ayakkabıları koydukları karton kutular için gekap beyanı verilmesi gerekiyor mu?
    Sonraki İçerikBaşkası tarafından imal edilen mal ihraç kayıtlı satılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz