Ana Sayfa Vergi SGK tarafından yapılan denetimlerde kayıtlara alınması unutulan bordro kaydı için ceza düzenlenir...

    SGK tarafından yapılan denetimlerde kayıtlara alınması unutulan bordro kaydı için ceza düzenlenir mi?

    2021’de uzlaşılan vergiler için 7256 sayılı yasadan yararlanılabilinir mi?

    442
    0

     

    Şirketimizin 2019 yevmiye defterini SGK istemektedir. İşyerinde 1 kişi sigortalı olup sehven 2019 7 ve 8 aylara ait bordrolar işlenmemiştir. Bunun yaptırımı nedir?

    Kurumun defter ve belge incelemeye yetkili denetim ve kontrolle görevlendirilmiş memurları tarafından veya serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirlerce düzenlenen raporlara istinaden, Kuruma bildirilmediği tespit edilen eksik işçilik tutarının mal edildiği her bir ay için, Asgari ücretin iki katı demektedir. 

     

    Ancak denetim elemanının belirlediği ya da tanımladığı suça göre ipc değişecektir. Zira burada önceki ve sonraki aylarda bildirim var ve sehven 7 ve 8. aylarda unutulmuş olup iyi anlatılması halinde ceza kesilmemesi bile söz konusudur.


    Mükellefe 2018 yılı için kesilen kurumlar, kurum stopaj vergisi ve ceza tarhiyatı ile ilgili. Dönemi 2018 olan, 05.06.2020 rapor tarihi ile 09.02.2021 tarihinde uzlaşılan bu vergi, ceza ve gecikme zamları için 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunundan faydalanabilir miyiz? 

    7256 Sayılı yasadan yararlanamazsınız. Yararlanmış olsanız dahi müracaat süresi geçmiştir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir belge olmadan müşterilerimizin cari hesaplarında artış ve azalış yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikSGK Prim Yapılandırmasında İlk Ödeme İçin Son Tarih 31 Mart

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz