Ana Sayfa Muhasebe SGK taksitlendirmeleri devam ederken aracımıza önceden konulan satılamaz kaydının kaldırılması mümkün mü?

SGK taksitlendirmeleri devam ederken aracımıza önceden konulan satılamaz kaydının kaldırılması mümkün mü?

874
0

Bir mükellefim 7143 sayılı yasadan yararlanarak tüm SSK borçlarını 18 taksit yapılandırdı ve şu ana kadar 3 taksiti düzenli ödedi. Ancak bu borçlar için daha önceden SSK binek aracına haciz koymuştu. Bu durumda haczi kaldırmak mümkün mü?

 

Yapılandırma başvuru sırasında peşin ödeme yolunun tercih edilmesi hâlinde yapılandırılan borcun tamamının ödenmesinin ardından, başvuru sırasında taksitle ödeme yolunun tercih edilmesi hâlinde ilk taksit tutarının ödenmesi, hacze konu olup yapılandırma kapsamına girmeyen başka bir borcun bulunmaması ve borçlu tarafından talep edilmesi kaydıyla yapılandırma öncesi toplam borç miktarı kadar (kalan asıl alacak+gecikme cezası+gecikme zammı) hacizler baki kalmak kaydıyla, kaldırılacaktır.

 

Bu durumdaki hacizlerin kaldırılabilmesi için SGK haczinin devam edeceği taşınır ve taşınmaz malın satış kabiliyetinin bulunması ve SGK alacağının tahsilini güçleştirecek ipotek, haciz vb. takyidatların bulunmamasına dikkat edilmektedir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fiilen işyerinde çalışan mükellefin oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

İş yeri nakil olursa Sgk dosyaları arasında işçi giriş çıkışı yapılacak mı?

 

SGK otomatik işyeri tescili nasıl yapılır?

 

Ödenmediği için oluşmayan SGK 5 puanlık indirim kaydını nasıl iptal ederim?

 

 

Önceki İçerikEşi vefat etmiş çalışanıma asgari geçim indirimini nasıl vermeliyim?
Sonraki İçerikİngiliz Banka, Avrupa Merkez Bankası ile anlaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz