Ana Sayfa Muhasebe Sgk sisteminden onaylanmayan sağlık raporlardan meslek mensubunun sorumluluğu nedir?

Sgk sisteminden onaylanmayan sağlık raporlardan meslek mensubunun sorumluluğu nedir?

1634
0

Mükellefimin yanındaki personele hastaneden e-rapor vermişler. Rapor verilen kişinin rapordan haberi yok. İşverenin de haberi yok. Rapor onayı yapılmadığı için Kadıköy sgk müdürlüğü ceza kesmiş. Mükellef Sgk’ya gidiyor ve bu durumdan sorumlu olan muhasebeciniz deniyor. Rapordan haberimiz yoktu. Ne işlem yapmalıyım?

 

Meslek Mensubunun işe gelmeyen işçiyi takip etmek gibi bir görevi yoktur.

 

Eğer işveren işçimiz bugün işe gelmedi hastalandı diye yazılı olarak meslek mensubuna bildirmiş ve meslek mensubu işçinin TC sinden raporu kontrol edip onaylamamış ise kusurlu olur. Ama sizde böyle bir bildirim olmadığı gibi işçinin de yaptığı işlemden haberi olmadığını belirtmişsiniz şu halde sizin bir kusurunuz bulunmamaktadır.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 Yeni istihdam teşviki – 3 aylık Ücret ve 12 aylık Vergi ve SGK Primini hazine karşılayacak!

 

 

 

7162 Kanun SGK Teşviklerinden yararlanma şartları nedir?

 

 

 

İstirahatli kişiler SGK teşvikten faydalanabilir mi?

 

 

Önceki İçerik28 Şubat’a kadar uzatılan 7143 sayılı kanun taksitlendirme ödemelerinden vadesi geçmiş olanları ödemezsem taksitlendirmem bozulur mu?
Sonraki İçerik2019 yılında ilave istihdam teşvikinin tutarı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz