Ana Sayfa SGK Sgk işe giriş bildirimlerini personel işe başlamadan ne kadar süre önce iptal...

Sgk işe giriş bildirimlerini personel işe başlamadan ne kadar süre önce iptal edebiliriz?

837
0

İşe giriş bildirim iptallerini ne zaman yapmalıyız?

SSİY 11. madde :………. (7) (Ek:RG-25/8/2016-29812)(17) Bu madde kapsamında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalı çalıştıran işverenler e-sigorta yoluyla yaptıkları bildirimleri bildirgede belirtilen işe giriş tarihini takip eden ilk iş günü saat 23.59’a kadar e-sigorta yoluyla iptal edebilir.

Personelin fazla mesaisini haftalık hesaplarken haftanın bir kısmı sonraki aya devrediyor. Bu durumda o haftaya ait fazla mesaisini sonraki ayda mı bildirmek gerekir?

Fazla çalışma mesainin ait olduğu aya ait mesai hesaplaması fiili çalışmanın olduğu ay sonunda hesaplanmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOrman İşletme müdürlüğünden satın alınan orman ürünlerinin satışında KDV tevkifatı yapılacak mı?
Sonraki İçerikDahilde İşleme İzin Belgesi Kapsamında taşeron olarak yapılan araç tadilat işi ihraç kayıtlı teslim kapsamına girer mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz