Ana Sayfa SGK SGK İlave 6 Puanlık İndirim

    SGK İlave 6 Puanlık İndirim

    613
    0

    Bingöl ilinde yatırım teşvik belgeli SGK işyeri için 26322 sayılı teşvik ile SGK prim tahakkuk ettirilirken sigorta primlerinde işsizlik primleri de teşvike dahil midir?

    İşyerinin 6’ncı bölgede kurulu olması halinde asgari ücret üzerinden sigortalı ve işveren hissesi prim tutarının tamamı karşılanır.

    5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası kapsamına giren kurum ve kuruluşlar teşvikten yararlanamaz. 

    Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışan sigortalılardan ve yurtdışında çalıştırılan sigortalılardan dolayı da bu teşvikten yararlanılamayacaktır. 

    İlave 6 puanlık indirimle aynı dönem için uygulanmaz. 

    Uygulanan teşvik asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır.


    İlave 6 Puanlık İndirim

    Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin ikinci fıkrası

    Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen il ve ilçelerde (1) Nolu indirimden yararlanan özel sektör işverenleri, 31/12/2021 tarihine kadar prime esas kazanç alt sınır üzerinden ilave 6 puanlık indirimden yararlanabilir.

    -İşyerinin Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen il ve ilçelerde faaliyet göstermesi

    -Aylık prim ve hizmet belgesinin/ muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin Kuruma yasal süresi içerisinde verilmesi ve primlerin yasal süresinde ödenmesi,

    -İşverenin Türkiye geneli prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme zammı ve cezası borcunun bulunmaması/ borçlarının çeşitli kanunlar gereğince yapılandırılmış veya taksitlendirilmiş olması ve bu yapılandırmanın/ taksitlendirmenin devam ediyor olması,

    -e-Borcu Yoktur aktivasyonu için başvuruda bulunulması,

    -Kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması ya da sahte sigortalı bildiriminde bulunulmaması

    -Başvuru şartı: Kuruma başvuru şartı bulunmamaktadır.

     


    Kaynak: İSMMMO,
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHesaplanan KDV Nedir?
    Sonraki İçerikİş yeri kira gelirinin 2022 yılı için beyan sınırı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz