Ana Sayfa SGK SGK hizmet birimi değiştiğinde faydalandığımız 27103 sayılı SGK teşvikleri iptal olur mu?

    SGK hizmet birimi değiştiğinde faydalandığımız 27103 sayılı SGK teşvikleri iptal olur mu?

    501
    0

    Adres nakillerinde ilçe değişikliği nedeniyle sgk müdürlüğü de değişiyor. Bağcılar SGK, Başakşehir SGK oluyor. Yeni SGK’da dosya açıldığı zaman 27103 veya 17103 teşviklerden faydalanılmıyordu. Bu hala geçerli mi?

    4447 sayılı Kanun’un geçici 10. maddesinde öngörülen teşvikten yararlanılmakta olan bir işyerinin başka bir adrese nakli halinde, anılan maddede öngörülen teşvikten, önceki adreste çalışan sigortalılardan dolayı, hizmet akdinin devam etmesi ve geçici 10. maddede aranılan diğer şartların da sağlanmış olması kaydıyla, yeni işyerindeki çalışmalarından dolayı da yararlanılabilecektir. 

    Ancak bu durumda, teşvikten yararlanılabilmesi için işverenlerce yapılması gereken işlemler, işyerinin aynı veya farklı sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakledilmesine göre farklılık göstermektedir. 

    İşyerinin farklı bir sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakli halinde, yeni işyeri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nca ayrı bir işyeri dosyası tescil edilmektedir. 

    Adres değişikliği nedeniyle tescil edilen yeni işyeri dosyasından, nakil tarihinden önce teşvikten yararlanılmış sigortalılar için “4447/Geç.10.md. Sigortalı Giriş” ekranı vasıtasıyla tanımlama yapılmak istenildiği durumda, “Kişi işe girdiği tarih itibariyle son 6 ay içerisinde çalışmıştır.” şeklinde uyarı mesajı ile karşılaşılacak ve teşvikten yararlanılmasına izin verilmeyecektir. 

    İşyerinin, aynı sosyal güvenlik merkezinin görev alanına giren bir adrese nakli halinde, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca işyeri tescil kayıtlarında adres değişikliği yapılmak suretiyle işlemler tamamlanmakta, dolayısıyla ayrıca işyeri dosyası tescil edilmemektedir. 

    Bu bağlamda, işyerinin aynı sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakli halinde, geçici 10. maddede öngörülen teşvikten yararlanmak için ilgili sosyal güvenlik merkezine ayrıca müracaat edilmesine gerek bulunmadığı gibi, teşvikten yararlanma şartlarında da herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

    __________________________________

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılında işe aldığımız personelimiz için 2710 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerik7256 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandıran ve ilk taksitlerini ödeyen mükellefler 5510 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz