Ana Sayfa Duyurular SGK Genelgesi 2019/12 “2016/21 Sayılı Genelgede Değişiklik”

SGK Genelgesi 2019/12 “2016/21 Sayılı Genelgede Değişiklik”

921
0

T.C.
SGK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı:96597630-010.06.02-E.7654939 21/05/2019
Konu:2016/21 Sayılı Genelgede Değişiklik

GENELGE
2019/12

5510 sayılı Kanunun 18 inci maddesine göre düzenlenen mahsuplaşma protokolleri, 2016/21 sayılı Genelge gereğince MOSİP uygulaması üzerinden tanımlanma yapılması amacıyla Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığına gönderilmektedir. Ancak, Merkezde bulunan yetkilerin taşraya devredilmesi çalışmaları kapsamında, bu Genelgenin yayımı tarihi itibariyle tanımlama işlemleri sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezi tarafından yapılacaktır.

Bunun yanısıra bürokrasinin azaltılması ve yeknesaklığın sağlanması amacıyla geçici iş göremezlik ödeneğine esas iş göremezlik raporlarında yer alan “başhekim onayı” uygulaması, yine bu Genelgenin yayımı tarihi itibariyle kaldırılmıştır. Buna göre, 2016/21 sayılı Genelgenin; l-“6.2.Sigortalılara Odenen Geçici İş Göremezlik Ödeneklerinin işveren Prim Borçlarına Mahsup Edilmesi” başlıklı bölümünün ilk paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Mahsuplaşma talebinde bulunan işveren ile sosyal güvenlik il müdürü veya yetki verdiği sosyal güvenlik il müdür yardımcısı/sosyal güvenlik merkez müdürü tarafından bu Genelge ekinde yer alan matbu Mahsuplaşma Protokolü (Ek-9) karşılıklı olarak imza altına alındıktan sonra, protokol imzalayan işveren ile mahsuplaşma işleminin başlatılması amacıyla sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezi tarafından MOSIP uygulamasından mahsuplaşma tanımlama işlemi yapılacaktır. Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığına tanımlama işlemi için protokol örneği gönderilmeyecektir. Mahsuplaşma programının işleyişi ile ilgili bilgiler e-Odenek Kullanım Kılavuzunda yer almaktadır. ”

2-“6.7.3.Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi İle İlgili Diğer Konular” başlıklı bölümünün on birinci paragrafında yer alan, “Diğer taraftan elektronik ortamda düzenlenen raporların ivedilikle ödenebilmesi için sağlık hizmet sunucusu başhekimlerince en kısa zamanda onaylanması gerekmektedir. ” cümlesi ile on dört ve on altıncı paragrafları metinden çıkarılmıştır.

3-”6.8. I .Kağıt Ortamında İş Göremezlik Belgesi ve Çalışabilir Belgesinin Düzenlenmesi İle İlgili Usul ve Esaslar” başlıklı bölümünün üçüncü paragrafı metinden çıkarılmış ve dördüncü paragrafında yer alan “Onay” ifadesinden önce gelen “Başhekimlik Onayı bölümü ile İş Göremezlik Belgesi’nin,” ifadeleri metinden çıkarılmıştır.

Bilgi edinilmesini ve gereğince işlem yapılmasını rica ederim.
Dr. Mehmet Selim BAĞLI Kurum Başkanı

DAĞITIM:
Gereği:                                                       Bilgi:
Merkez ve Taşra Teşkilatına                         Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına

 


Kaynak: TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik“Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin Geçici 35’inci Madde Uygulaması” Genel Yazı
Sonraki İçerikSatıştan iadenin muhasebe kaydı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz