Ana Sayfa Duyurular SGK E-Fatura Uygulamasına Dahil Oluyor!!!

SGK E-Fatura Uygulamasına Dahil Oluyor!!!

1799
0

SGK E-FATURA UYGULAMASINA DAHİL OLUYOR.
05.03.2010 tarihinde yayımlanan 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına başlanmış olup, Sosyal Güvenlik Kurumu 01.10.2017 tarihinden itibaren elektronik fatura (e-fatura) uygulamasına dahil olacaktır.

Elektronik faturaya yönelik Maliye Bakanlığınca yapılan düzenlemeler gereği elektronik fatura uygulamasına dahil olan mükelleflerin birbirlerine yaptıkları mal teslimi ve hizmet ifasında elektronik fatura düzenlemeleri zorunludur. Bu itibarla, 01.10.2017 tarihinden itibaren elektronik fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderecekleri faturaları elektronik ortamda e-Fatura olarak göndermeleri gerekmektedir.

***Elektronik fatura ile ilgili uyulması gereken standart, format ve kurallar ile diğer hususlar Gelir İdaresi Başkanlığının http://www.efatura.gov.tr internet adresinde duyurulmuş olup, Sosyal Güvenlik Kurumu açısından özellikle göz önünde bulundurulması istenen hususlar ise gerek Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinde gerekse Gelir İdaresi Başkanlığı http://www.efatura.gov.tr internet sitesinde duyurulacaktır. 

***Uygulamanın sorunsuz yürütülebilmesi ve herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşılmaması bakımından yapılacak duyuru ve açıklamaları takip edilmesi ve uyulması önem arz etmektedir. 

Elektronik fatura uygulamasına kayıtlı olmayan mükellefler açısından herhangi değişiklik olmayıp, Sosyal Güvenlik Kurumuna yaptıkları mal teslimi ve hizmet ifasında genel hükümler çerçevesinde fatura düzenlemeye ve göndermeye devam edeceklerdir.

Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMemurun 2018-2019 Yılı Maaş Zammı Belli Oldu!!!
Sonraki İçerikTasfiye Halindeki Kollektif Şirketlerde Envanter ve Bilanço Kim Tarafından Düzenlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz