Ana Sayfa SGK SGK dosyamızı farklı bir SGK müdürlüğüne taşırsak faydalandığımız teşviklerden yararlanmaya devam edebilir...

SGK dosyamızı farklı bir SGK müdürlüğüne taşırsak faydalandığımız teşviklerden yararlanmaya devam edebilir miyiz?

776
0
SGK dosyamızı farklı bir SGK müdürlüğüne taşırsak faydalandığımız teşviklerden yararlanmaya devam edebilir miyiz?

Gümüşhane SGK Müdürlüğüne bağlı işyerimizde 6 personel çalışmakta, olup bu personeller için çeşitli teşviklerden faydalanmaktayız. İşyerimiz İstanbul’da da SGK dosyası açtırıp, bu personellerden 3 tanesini İstanbul’a nakil edecektir. İş yerinin İstanbul’a nakil olması SGK teşviklerimiz de problem yaratır mı?

İşyerinin farklı bir sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakli halinde, yeni işyeri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nca ayrı bir işyeri dosyası tescil edilmektedir. Adres değişikliği nedeniyle tescil edilen yeni işyeri dosyasından, nakil tarihinden önce teşvikten yararlanılmış sigortalılar için “4447/Geç.10.md. Sigortalı Giriş” ekranı vasıtasıyla tanımlama yapılmak istenildiği durumda, “Kişi işe girdiği tarih itibariyle son 6 ay içerisinde çalışmıştır.” şeklinde uyarı mesajı ile karşılaşılacak ve teşvikten yararlanılmasına izin verilmeyecektir.

Bu nedenle, işyerinin farklı bir sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakledilmesi nedeniyle yeni bir işyeri dosyasının tescil edilmesinin ardından, nakil tarihinden önce geçici 10. maddede öngörülen teşvikten yararlanılmış sigortalılardan dolayı nakil tarihinden sonra da yararlanabilmek için öncelikle işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik merkezine bir dilekçe ile müracaat ederek, nakil tarihinden önce teşvikten yararlanılmış olan sigortalıların yeni işyeri dosyasına aktarılmasının talep edilmesi gerekmektedir.

Bu şekilde yapılacak müracaatlar üzerine, ilgili sosyal güvenlik merkezince daha önce teşvikten yararlanılmış olan sigortalıların yeni işyeri dosyasına aktarımının yapılması halinde, nakil tarihinden önce sisteme tanımlanmış sigortalılardan dolayı hizmet akdinin devam etmesi kaydıyla nakil tarihinden sonraki sürelerde de yararlanılması mümkün olabilecektir. Diğer taraftan, geçici 10. maddede öngörülen teşvikten yararlanılabilmesi için işverenin gerek nakil tarihinden önceki sürelerden, gerekse nakil tarihinden sonraki sürelerden kaynaklanan yasal ödeme süresi geçmiş prim ve idari para cezası borcunun bulunmaması gerekmektedir. Ancak işyerinin farklı bir sosyal güvenlik merkezinin sınırları içine giren bir adrese nakli halinde, aylık prim ve hizmet belgelerinin 06111 sayılı Kanun numarası seçilmek suretiyle düzenlenmesi sırasında, sistem tarafından yalnızca yeni işyerinden kaynaklanan borçlar sorgulanabilmektedir.

Dolayısıyla, nakil tarihinden önceki sürelerden kaynaklanan prim ve idari para cezası borcu bulunan işverenlerce, nakil tarihinden sonraki sürelerden kaynaklanan yasal ödeme süresi geçmiş prim ve idari para cezası borcu bulunmasa dahi, nakil tarihinden önceki sürelerden kaynaklanan borçlar ödenmediği sürece aylık prim ve hizmet belgelerinin kanun numarası seçilmeksizin gönderilmesi, başka bir ifade ile teşvikten yararlanılmaması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yeni SGK dosyası açılışı yapan işletmeler 27103 Sayılı teşvikten faydalanabilir mi?

27103 ve 17103 sayılı SGK teşviklerinden işverenin eşi ve çocukları faydalanabilir mi?

Mükellefin kardeşi sigortalı olarak çalışıyorsa 27103 sayılı teşvikten yararlanabilir mi?

 

 

Önceki İçerikİmar affı kapsamında şirket kayıtlarında görünen gayrimenkul için ödenen harcı nasıl kayıtlara almalıyım?
Sonraki İçerikKöleliğin Ardından Yeniden Bir Hayat Kurma (Sanat ve Sosyal Bilimler) (Sanat Tarihi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz