Ana Sayfa Muhasebe SGK ‘da alt işverenlerin ilişiksiz yazısı alırken sorumluluğu var mıdır?

SGK ‘da alt işverenlerin ilişiksiz yazısı alırken sorumluluğu var mıdır?

843
0

 

Limited ve Anonim şirketten oluşan iş ortaklığı kurduk. Bu ortaklıkla kamu ihale işi aldık. Sgk dosyası açtık. Ortaklığı kuran ortak şirketler bu iş ortaklığının ihale dosyasının altında alt taşeron dosyası açtı. Asgari işçiliği de bu iki alt taşeron dosyasına personel girerek dolduruyoruz. İş ortaklıklarında, iş ortaklığını kuran ortakların iş ortaklığının SGK dosyası altında dosya açması ve işçilikleri buradan göstermesi ilişiksizlik belgesi alırken sorun teşkil eder mi?

 

 

Alt işveren: Bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal veya hizmet üretimine ilişkin bir işte veya bir işin bölüm veya eklentilerinde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği sigortalıları çalıştıran üçüncü kişiyi,

İşveren: İdareden iş alan gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişiliği olmayan kurum ve kuruluşları oluşturmaktadır.

Alt işverenler, sosyal güvenlik kurumu prim ve idari para cezası borçlarının hak edişlerinden mahsubu, ödenmesi ve ilişiksizlik belgesinin aranması hakkında yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmesinden işveren ile birlikte sorumludur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

SGK ilişiksiz yazısı hesaplaması neye göre hesaplanır?

 

 

 

Ana dosyanın altında olmayan SGK bildirimleri ilişiksiz yazısı alımında sorun yaratır mı?

 

 

 

2019 Yeni istihdam teşviki – 3 aylık Ücret ve 12 aylık Vergi ve SGK Primini hazine karşılayacak!

 

 

 

Önceki İçerikAntrepo binası kiralamasından dolayı yüklenilen KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikDevreden KDV’yi diğer vergilerden mahsup edebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz