Ana Sayfa Vergi SGK bildirimlerinde gelir vergisi kesintilerini Agi dahil olarak mı bildirim yapacağız?

    SGK bildirimlerinde gelir vergisi kesintilerini Agi dahil olarak mı bildirim yapacağız?

    557
    0

    1003B beyannamesinin SGK bildirimleri formunda (kişi bazlı listede) en sağda Gelir Vergisi Kesintisi kısmında kimi bordro programı AGİ dahil Gelir Vergisi tutarını, kimi programlar AGİ düşüldükten sonra geriye kalan gelir vergisi tutarını getiriyor. SGK Bildirimleri bölümünde yer alan gelir vergisi Kesintisi kolonunda AGİ düşüldükten sonra geriye kalan Gelir Vergisi tutarı mı yazılacak?

    Kullandığınız programa göre değişiklik olabilir. Doğru olan AGİ tutarının ayrıca girilmesidir.

    SGK bildirimleri kısmında kişi bazlı listede Gelir Vergisi kesintilerini AGİ dahil olarak mı yazacağız yoksa AGİ düştükten sonra mı yazacağız?

    AGİ tutarı ayrıca girilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHer yıl 200 asliye ceza mahkemesinin bakacağı dosya uzlaştırmacılar aracılığıyla çözüme kavuşturuluyor
    Sonraki İçerikİngiltere’de ekonominin ikinci çeyrekte %20,4 daralmasıyla çok sayıda perakende mağazası kapandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz